Certificare ecologică RO-ECO-018

Începând cu data de 10.04.2017, operatorul SC QUALITY NATURAL SRL a primit certificarea în baza inspecției efectuate de către Austria Bio Garantie GmbH Enzersfeld- Sucursala București (RO-ECO-018) de a produce și comercializa păstrăv ecologic și specialități din păstrăv ecologic.

Acesta este prima entitate din România, deținătoare a unui astfel de certificat, lucru firesc având în vedere că manufacturează singurul păstrăv cu certificare bio din zona Europei Centrale și de Sud-Est.

Această recunoaștere este urmare a unui proces laborios început acum mai bine de un an, tradus în investiții însemnate și într-un efort colectiv continuu la care fiecare angajat și acționar și-a adus aportul specific.

De altfel, compania ce își are sediul și laboratoarele de creație în Valea Putnei, județul Suceava și-a asumat rolul de deschizător de drumuri în mai multe privințe, definind prin pateurile și tartinabilele de păstrăv o nouă categorie de produse și orientându-se contrar tendințelor și uzanțelor industriei în care activează către metode artizanale de producție, ce au în centrul lor integrarea tradiției locale și utilizarea aproape exclusivă de produse românești de cea mai bună calitate.

Obținerea certificării BIO este o confirmare a faptului că acționariatul își onorează angajamentul luat față de consumatorii specialităților VALEPUTNA de a manufactura produse curate, de o calitate ireproșabilă.

,,Suntem convinși de faptul că publicul interesat de zona BIO are capacitatea de a sesiza oportunitatea achiziționării unui produs BIO 100% românesc, în detrimentul celor venite din import. Beneficiile unei astfel de alegeri țin de prospețime, rețeta adaptată gastronomiei românești, puritatea locului în care e crescut păstrăvul și de ce nu, solidaritate manifestată față de un demers antreprenorial ce valorizează dorințele consumatorului.

Gama BIO ne-a deschis noi oportunități de colaborare și a declanșat entuziasm și în rândul magazinelor partenere, întrucât lansarea acesteia are un impact major în ceea ce înseamnă predictibilitatea livrărilor, customizarea comenzilor, reducerea cheltuielilor logistice și evident prețuri de achiziție mai mici.

În contextul în care 95% din păstrăvul BIO tranzacționat în țară este adus din Germania, am inițiat discuții interesante cu principalele magazine specializate, primul parteneriat fiind semnat cu rețeaua de magazine Naturalia.

Ținta noastră cu această gamă este ca minim 10% din ceea ce producem să poarte certificare BIO, putând ajusta pozitiv acest procent în funcție de cifrele înregistrate la export.

Încurajăm jucătorii existenți în piață să țină cont de potențialul de creștere al segmentului BIO și să ne urmeze exemplul, a declarat administratorul firmei, Florin Irimescu.

Specialitățile din păstrăv cuprinse în Gama BIO, vor fi putea fi achiziționate începând cu data de 01 noiembrie 2017 și vor fi prezente pe rafturile magazinelor partenere sub brandul VALEPUTNA, brandul premium al companiei.