Superior Taste 2016 Award

STELE DE AUR SUPERIOR TASTE AWARD PENTRU TRUTTA DUX

Un produs românesc a câștigat 2 stele de aur Superior Taste Award la sesiunea 2016 a International Taste & Quality Institute, cu sediul în Bruxelles.

Cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet a fost acordat de către International Taste & Quality Institute - iTQi, cu sediul în Bruxelles, pateului de păstrăv afumat Trutta Dux deținut de brandul Valeputna. Distincția Superior Taste Award cu două stele de Aur pentru singurul produs din păstrăv premiat în 2016 ne onorează!

Superior Taste Award 2016 este o nouă filă din povestea Valeputna! Cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet a fost acordat de către International Taste & Quality Institute - iTQi, cu sediul în Bruxelles, pateului de păstrăv afumat, Trutta Dux. Distincția Superior Taste Award cu două stele de Aur pentru singurul produs din păstrăv premiat în 2016 ne onorează și ne confirmă că ne-am ales corect drumul! Având credința că putem face un Păstrăv Desăvârșit, ne-am început călătoria acum șase luni, înconjurați de ape limpezi, brazi, oameni frumoși și tradiții, în mica noastră făbricuță din Valea Putnei .

Ne-am promis că vom manufactura numai produse remarcabile, unice prin gust și compoziție! Contribuind zilnic la masa copiilor și clienților noștri, suntem extrem de preocupați ca acestea să fie sănătoase, naturale și curate! Comparativ cu uzanțele pieței, etichetele Valeputna sunt departe de a fi o lecție de chimie. Etichetele noastre sunt o dovadă a respectului pentru client!

Am ales să fim inovativi plecând de la traditie, să folosim cel mai bun păstrăv, să înotăm contra curentului. Am ales să jucăm cartea calității în detrimentul volumului. Am ales să înaintăm alături de clienții noștri, să comunicam autentic și să ne lăsăm înfierbântați de frumusețea aventurii și a destinației. Fiind singura entitate din România ce deține o unitate specializată în procesarea păstrăvului și singura entitate din domeniu ce a primit o astfel de distincție, suntem obligați a seta și păstra standardele la nivelul promisiunii făcute nouă și clienților noștri.

,,Cecul în alb oferit de către aceștia ne-a adus în punctul în care ne dorim să ne autodepășim. Pentru că Superior Taste Award este în esență un proces de descoperire a limitelor și nicidecum un concurs! Le mulțumim Clienților Valeputna!! ", a declarat Bobi Purda, Director Vânzări.

Degustarea produselor la testul ITQI se face "în orb" de către simțurile antrenate ale celor 260 de Chefi și Somelieri, fiind evaluată plăcerea hedonică (greutatea cea mai mare în evaluarea finală), dar și alte criterii precum aspect, miros, textură, gust. Evaluarea produsului se face fără a fi cunoscută proveniența sa, brandul sau țara de origine. Produsul este prezentat fără ambalaj și fără altă identificare.

Membrii juriului sunt aleși din 15 asociatii europene culinare și de somelieri:

— the Maîtres Cuisiniers de France

— Academy of Culinary Arts

— Hellenic Chefs' Association

— Académie Culinaire de France

— Verband der Köche Germania

— Federación de Asociaciones de Cocineros de España

— Federerazione dei Cuochi Italiana

— Årets Kock of Sweden

— Euro-Toques

— Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks

— Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal

— Craft Guild of Chefs

— Turkish Cooks Association

— World Master Chefs Society

— Association de la Sommellerie Internationale (ASI)

Acești jurați, atent aleși de iTQi și organizațiile partenere, au fost antrenați mulți ani pentru degustarea de produse alimentare. Ei și-au exercitat profesia în Europa și în țări și regiuni precum Japonia, China, Thailanda, Australia, America de Nord, Sud și Centrală.

Jurații sunt aleși pentru:

  • practica extinsă în degustări
  • talente unanim recunoscute ca Chefi sau Somelieri de către ghiduri precum Michelin sau Gault Millau
  • experiența excepțională, capacitatea de a descrie caracteristicile gustative ale produselor alimentare și băuturilor
  • abilitatea de a sugera potențiale îmbunătățiri pe baza analizei senzoriale care este esența profesiei lor.

Din juriu au făcut parte, printre alții:

— Fausto Airoldi — director Word Association of Chiefs
— Jacky Chartier — Executive Chef Hilton Hotel Brussels
— Mario Engbers — Executive Chef Verband der Köche Deutschland
— Philippe Faure-Brac — Best Somelier of the World -1992-
— Mary O'Callaghan — Chairman Irish Guild of Somellies
— John Retallick— World Master Chef Society
— John Williams — Ritz Hotel London & Executive chairman of the Academy of culinary Arts
— Alan Coxon — BBC chef UK
— Gerard Dupont — presedinte Academie Culinaire de France
— Pedro Larumbe Gorraitz — Executive Chef Federación de Asociaciones de Cocineros de España
— Jean Pallanca — presedinte Association Monegasque de Somellierie
— Michel Blanchet — presedinte Maitres Cuisiniers de France
— Michele D'Agostino — Director Federazione Italiana Cuochi
— Xavier Faber — Best Somellier de Belgium
— Miltos Karoubas— Executive Chef Hellenic Chefs' Association
— Paulo Jorge Tavares— presedinte Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal
— Giuseppe Vaccarini — president Asociation de la Sommelerie Internationale, Italy

Acest peisaj, plin de personalități cu bonete impecabil apretate, grimase și gesturi sofisticate, poate fi înfricoșător. Pentru noi e un teren în care am pășit și vom păși zi de zi, convinși că în fiecare dintre aceștia se găsește un posibil client Valeputna și în fiecare client Valeputna există potențialul unui mare chef sau somelier! Acordarea disticției Superior Taste Award cu două stele de Aur pateului Trutta Dux atestă calitatea superioară a produselor comercializate sub brandul Valeputna și încă o dată, la nivel internațional, a potențialului industriei alimentare și a produselor 100% românești, acest calificativ fiind decernat în trecut Magiunului de Topoloveni, precum și uleiurilor presate la rece Luna Solai.

Trutta Dux are în componență păstrăv afumat de o manieră unică folosind lemn de fag, conuri de brad și boabe de ienupăr, amestecat ulterior cu cremă de brânză Bio și un mix special de condimente. Afumarea păstrăvului se inspiră din metoda tradițională de afumare, veche de 200 de ani, metodă folosită inițial în Valea Putnei și răspândită apoi în tot arealul denumit generic Obcinele Bucovinei.

Mulțumim echipei pentru această realizare cu adevărat deosebită! Valeputna este brandul sub care compania SC Quality Natural SRL, situată în Valea Putnei, comuna Pojorata, jud Suceava își comercializează produsele. Sub aceeași denumire sunt comercializate următoarele specialități din păstrăv: păstrăv afumat, file de păstrăv afumat, gama de păstrăv în sosuri (Păstrăv Mănăstiresc, Păstrăv Vânătoresc, Păstrăv Pădurean), păstrăvul afumat păstrat în ulei aromatizat (Păstrăv Crăiesc), gama de tartinabile pe bază de păstrăv afumat (Trutta Dux, Trutta Rex, Trutta Princeps, Trutta Primus) și gama de salate ce are ca ingredient principal păstrăvul afumat (Descântat, Năvalnic, Sorocitu’, Sburătorul).

In acest moment distributia acestora se face la nivel national si international:

NATIONAL

Suceava - Iasi

Neamt - Bacau

Bistrita - Cluj

Mures - Brasov

Sibiu - Hunedoara

Arad - Arges

Constanta – Bucuresti

INTERNATIONAL (EU)

Anglia

Franta

Danemarca

Germania

Belgia

Luxemburg

Spania - Italia